Evenimente actuale

Proiect înVerde Featured

DETALII EVENIMENT:

  • Data: 18 august 2016 - nederminată
  • Locaţie: Proiect pilot pe București până la data de 1 ianuarie 2017.

Context general.

În contextul sumbru în care se găsește România, legat de rata colectării selective a deșeurilor, dar și pentru a veni în fața cetățenilor cu o nouă campanie de conștientizare și responsabilizare față de mediu, Asociația Planeta Verde, în colaborare cu Fepra Internațional, a demarat în luna august 2016 o platformă online care interconectează generatorii cu colectorii deșeurilor de ambalaj.

Sub aspect social, proiectul își propune să dezvolte pentru populație o hartă online a locațiilor care să pună la dispozitie o infrastructură de colectare selectivă a deșeurilor de ambalaj, ca parte a unei campanii generale de educare și constientizare a importanței fenomenului din punct de vedere social, dar și al calității vieții.

În acest sens, am creat portalul www.inverde.ro care cuprinde patru secțiuni importante:

  1. harta generatorilor de deșeuri de ambalaj din HORECA și retail mic și mediu, corelată cu harta colectorilor autorizați,
  2. harta locațiilor de colectare selectivă a deșeurilor de ambalaj din retailul mare,
  3. secțiunea adresată tinerilor care vor fi atrași prin diverse acțiuni și concursuri,
  4. secțiunea de știri și media.

Pe toată perioada desfășurării acestui proiect, pe diferite canale de media de comunicare - radiouri, televiziuni, site-uri, bloguri, vom pune la dispoziția cetățenilor materiale de informare și conștientizare - spoturi audio și video, filmulețe tematice legate de ecologie, colectare selectivă a deșeurilor de ambalaj, sustenabilitate etc., și vom organiza concursuri speciale.

*De asemenea, ne puteți urmări pe pagina noastră de facebookhttps://www.facebook.com/mentine.curata/ , Youtube, Twitter, Google+.
*Mulțumim domnului Ovidiu Lipan Țăndărică, endorser al proiectului înVerde.

Fii înVerde și Menține România Curată!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Log in