Evenimente trecute

Conferinţa ”România – 10 ani în mediul European”

Conferinţa ”România – 10 ani în mediul European”

Un eveniment organizat sub patronajul Ministerului Mediului

Vă invităm în săptămâna mediului, pe 7 iunie 2017, începând cu ora 09:30, nu doar pentru o relatare cronologică a faptelor, a realizărilor şi a aspectelor neclarificate încă, ci şi pentru a fi prezenţi la semnarea primei Declaraţii de Mediu de către actualul Ministru al Mediului şi foştii Miniştri.

Anul acesta se împlinesc 10 ani de când România a aderat la Uniunea Europeană.

Dacă ar fi să facem un bilanț al primilor 10 ani în mediul European, probabil acesta ar împrumuta caracteristicile unui sofism căci, în aparență, deși situația mediului nu este întocmai pe un fond încurajator, există o evoluție semnificativă în acest domeniu.

România a împrumutat, adoptat și implementat în acești primi 10 ani de la comunitatea europeană strategii, gândiri libere și flexibile menite să reducă agresivitatea față de mediul înconjurător și  a dezvoltat concepte pentru a îmbunătăți ceea ce se numește sustenabilitate și dezvoltare durabilă.

Retrospectiv, dacă ar fi să analizăm situația, printr-o succintă radiografie, considerăm că schimbarea s-a făcut progresiv, cu pași mici, dar persuasiv.

Desigur, mai sunt multe de învățat, avem nevoie de unitate, inovație și oameni bine pregătiți  care pot susține și suda această verigă.

Ne-am dori ca peste alți 10 ani, demersurile noastre, ale tuturor, să aibă rezultate satisfăcătoare și mult mai bine poziționate atât în Uniunea Europenă, cât și în România. Vă propunem să îndepărtăm barierele, să fim încrezători și să ne continuăm eforturile în a oferi un mediu sănătos și curat copiilor noștri și generațiilor care ne vor urma.

Ionut Georgescu                                         Ioan Gherhes

Preşedinte                                                                                         Preşedinte executiv

Asociaţia Planeta Verde                                                                   Asociaţia Română de Mediu

 

„Pământul oferă suficient pentru a acoperi nevoile omului, dar nu şi lăcomia lui”

(Mahatma Gandhi)

 

*Pentru mai multe detalii cu privire la participare, o puteţi contacta pe Mihaela Papazu – Director Executiv - Asociaţia Planeta Verde / 0740 01 70 40 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Log in