Noutaţi

Biciclistele din Capitală se pregătesc de cel mai mare eveniment dedicat lor, Festivalul Cycle Chic

București, 06 mai 2017 – SkirtBike - Asociația Biciclistelor organizează în acest weekend a 8-a ediție ”SkirtBike București”, un festival dedicat biciclistelor și pasionaților de ciclism. Evenimentul va avea loc duminică, 14 mai 2017, începând cu orele 10.00, la Verde Stop Arena, str. Barbu Văcărescu, nr. 162-164. Parada SkirtBike va începe la ora 16.00, pe traseul: Bd. Barbu Văcărescu nr. 162-164 (Verde Stop Arena), Bd. Ștefan cel Mare, Str. Calea Dorobanți, Piața Charles de Gaulle, Bd. Aviatorilor, Bd. Mircea Eliade, Str. Ceaikovski și se va încheia la Verde Stop Arena. Tematica paradei SkirtBike este ”Vintage Chic”, biciclistele pot purta ținute cu accesorii din dantelă, modele florale sau pălării romantice.   

Read more...

Daniel CONSTANTIN, Vice-Prim Ministru și Ministru al Mediului a participat la conferința PRIA Environment

3P0C2522s

Daniel Constantin, Vice-Prim Ministru și Ministru al Mediului a participat la conferința PRIA Environment, eveniment complex, cu teme extrem de importante și reprezentanți ai tuturor părților implicate în protecția mediului, care a avut loc în data de 8 februarie 2017, începând cu ora 9.30, la Hotel Radisson Blu București.

La conferința PRIA Environment Conference alături de Daniel Constantin, Vice-Prim Ministru și Ministru al Mediului, alți lectori au fost:

Read more...

Târgul de Turism al României dezvăluie destinațiile anului 2017!

COMUNICAT DE PRESĂ

800 x 407 px Banner SITE TTR 1 RO
Târgul de Turism al României dezvăluie destinațiile anului 2017!

Romexpo găzduiește între 16 și 19 februarie ediția de primăvară a Târgului de Turism al României! Cel mai mare eveniment autohton dedicat industriei turismului este cu atât mai important cu cât 2017 este Anul Internațional al Turismului Durabil pentru Dezvoltare.

Read more...

Începe Expo Drink & Wine – o incursiune în lumea rafinată a băuturilor!

Pavilionul Central Romexpo găzduiește între 2-6 noiembrie 2016 Expo Drink & Wine-unul dintre cele mai importante târguri în domeniul băuturilor alcoolice și non-alcoolice din România!

Evenimentul va reuni producători tradiționali de vinuri și băuturi alcoolice, distribuitori din domeniu și producători de echipamente folosite în procesul de vinificație, producători și distribuitori de bere, rom, șampanie și nu numai.

Read more...

înVerde, noul proiect al Asociației Planeta Verde Featured

Asociația Planeta Verde, în colaborare cu Fepra International, a deschis prima platformă online de interconexiune între generatorii și colectorii deșeurilor de ambalaj.

În contextul sumbru în care se găsește România, legat de rata colectării selective a deșeurilor, dar și pentru a veni în fața cetățenilor cu o nouă campanie de conștientizare și responsabilizare față de mediu, Asociația Planeta Verde, în colaborare cu Intersemat, a deschis în luna august 2016, o platformă online destinată atât generatorilor cât și colectorilor deșeurilor de ambalaje.

În ultimii ani, Asociația Planeta Verde a fost unul dintre actorii cu vizibilitate și transparență în organizarea unor acțiuni cu privire la mediu sănătos, colectare și reciclarea deșeurilor, iar proiectul nou lansat nu este decât o continuitate a acțiunilor întreprinse anterior, de data aceasta, la nivel național, pe o arie cât mai extinsă.

Implementarea acestui proiect, o necesitate pentru România!

Ținta propusă de de Uniunea Europeană României, în ceea ce privește reciclarea deșeurilor de ambalaje pentru anul 2020, este de 50%. În anul 2015, țara noastră a reușit să recicleze mai puțin de 5% din cantitatea de deșeuri produsă.

În aceste condiții ne confruntăm atât cu o problemă de imagine cât și cu una de mangmet defectos al colectării deșeurilor. Vina este atribuită atât societății civile care prezintă un deficit serios de informare, responsabilizare sau conștientizare, deoarece venim după decade de ani în care problematica colectării deșeurilor a fost privită în umbră, cu neîcredere și lipsită de importanță pentru mediu, economie și societate, cât și autorităților centrale ale căror legi implementate sunt, de fapt, inepuizabile surse de discordanță atunci când urmează să fie aplicate.

Așadar, țintele asumate de România în fata Uniunii Europene, impun necesitatea implementării unor sisteme și programe de colectare selectivă și se impune mai mult ca oricând eficientizarea procesului de colectare selectivă a deșeurilor de ambalaj în vederea reciclării acestora.

Obiectivele proiectului inVerde.

Sub aspect social, proiectul își propune să dezvolte pentru populație o hartă online a locațiilor care să pună la dispozitie o infrastructură de colectare selectivă a deșeurilor de ambalaj, ca parte a unei campanii generale de educare și constientizare a importanței fenomenului din punct de vedere social dar și al calității vieții.

Interfața site-lui (www.inVerde.ro) este configurată de bara de instrumente principală care duce către pagini ce conțin informații cu privire la prezentarea platformei online, a programelor și acțiunilor în curs de derulare, articole și informații legislative de interes general legate de colectarea selectivă a deșeurilor. Fiecare secțiune principală permite partajarea informație în categorii și subgategorii. Categoriile principale sunt: inVerde, Alege VeRRRde , Acasă, FiiVerde Rețeaua Verde, Gașca Verde, Contact, Contul Meu.

Primul parteneriat – Summer Well

Parteneriatul Summer Well, demarat în luna august 2016, a fost și primul implementat în cadrul proiectului. Mai exact, pe durata celor două zile de desfășurare a festivalului, Asociația planeta Verde a asigurat infrastructura necesară (50 de pubele) de colectare a deșeurilor, și materialele de informare / conștientizare pentru publicul prezent.

În perioada următoare, proiectul va continua prin activitățile sale să extinderea harta online la care se pot înscrie atât generatorii cât și colectorii de deșeuri. 

Read more...

Reprezentanţi ai 195 de ţări au adoptat sâmbătă la Paris primul acord universal, cu caracter obligatoriu, în lupta cu încălzirea globală.

Acest acord vizează atât o transformare, în următoarele decenii, a economiei mondiale bazate pe combustibili fosili, cât şi o încetare a ritmului încălzirii globale. Liderii Uniunii Europene au salutat înţelegerea de la Paris. Rămâne acum de văzut dacă acest acord va fi şi aplicat sau va avea soarta Protocolului de la Kyoto din 1997.

Documentul prevede limitarea creşterii temperaturii medii la nivel global la mai puţin de două grade Celsius. Acesta este primul acord care obligă toate ţările să se angajeze să-şi reducă emisiile de carbon în atmosferă. El este în parte obligatoriu, în parte voluntar.

Conferinţa internaţională pe probleme climatice COP21 desfăşurată la Paris s-a încheiat cu un succes diplomatic semnificativ conform liderilor ce au luat parte la dezbateri- urmând ca în viitorul apropiat să îşi demonstreze eficienţa concretă.

La sfârşitul discuţiilor Michael Karlsson, preşedintele Biroului European de Mediu, a declarat că momentul COP21 este unul istoric deoarece liderii lumii au recunoscut ceea ce societatea civilă şi oamenii de ştiinţă afirmaseră de mult. Dar proiectul ambiţios de a menţine temperatura sub 2 grade necesită măsuri concrete – o mai bună gestionare a energiei, reduceri cuantificabile ale emisiilor de gaze cu efect de seră şi o tranziţie mai rapidă către energia regenerabilă. Astfel se vor dezvolta economii cu emisii reduse de carbon urmărindu-se obţinerea unei dezvoltări durabile şi eradicarea sărăciei. În ultima parte a negocierilor, a fost stabilită o coaliţie ad-hoc a celor mai ambiţioase state – mai mult de o sută de state fac parte din aceasta: SUA, toate statele membre UE, Norvegia, Canada, Mexic, Australia, Brazilia, Mexic. Statele dezvoltate au semnat deja acordul de a mobiliza surse de finanţare pentru statele aflate în curs de dezvoltare, scopul principal fiind adaptarea acestora din urmă la schimbările climatice.

Documentul adoptat la Paris va intra în vigoare în 2020. Între alte măsuri, acest acord privind reducerea emisiilor poluante prevede:

  • atingerea unui vârf al emisiilor cu efect de seră cât mai curând posibil, dar şi a unui echilibru între surse şi absorbanţi de gaze cu efect de seră în a doua jumătate a secolului
  • menţinerea creşterii temperaturii globale „sub 2 grade Celsius” şi o continuare a eforturilor de limitare a acesteia la 1,5 grade Celsius
  • revizuirea la fiecare cinci ani a progreselor înregistrate
  • finanţarea cu fonduri de mediu în valoare de 100 miliarde de dolari anual a ţărilor în curs de dezvoltare, până în 2020, şi un angajament în vederea continuării ulterioare a finanţării.

Liderii UE salută încheierea unui acord pentru limitarea emisiilor poluante

Liderii Uniunii Europene au salutat, pe reţelele de socializare, încheierea acestui acord pentru limitarea emisiilor poluante.

„S-a ajuns la un acord istoric – astăzi lumea este unită în lupta cu schimbările climatice”, a scris pe contul său de Twitter preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, utilizând hash tag-urile #COP21 şi #HighAmbitionCoalition. „Europa a depus eforturi pentru a avea un acord de la Paris ambiţios şi corect din punct de vedere juridic. Am reuşit”, a continuat el în altă postare pe reţeaua de socializare.

Şi preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a salutat înţelegerea de la Paris. „Cu o lună în urmă, Parisul a fost lovit de teroare şi ură. Astăzi, comunitatea internaţională a ajuns la Paris, la COP 21, la un acord climatic care aduce speranţă şi viitor”, a scris el pe contul său de Twitter.

Nu în ultimul rând, acest acord de la Paris pentru reducerea emisiilor poluante a fost salutat şi de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. „Felicitări Franţei şi lumii întregi pentru că a ajuns la un acord global asupra climei la Paris”, a scris el pe Twitter.

Mai multe detalii privind acordul de la COP21 dar şi alte teme de actualitate vom dezbate pe 18 Ianuarie 2016, la evenimentul „25 de ani de Mediu în România 1990 - 2015”, organizat de Asociaţia Planeta Verde împreună cu Asociaţia Română de Mediu şi în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. Le mulţumim partenerilor media Revista Ecologic, Amosnews şi AGERPRESS ce se vor afla alături de noi.

Detalii la http://www.mentineromaniacurata.ro/index.php/event/evenimente-actuale/item/402-celebram-25-de-ani-de-mediu-in-romania.

Sursa Poza http://newsroom.unfccc.int/

Sursa Text: http://europeanul.org/

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Log in