Cetăţeni

SIMBOLURI ALE RECICLĂRII

Vă prezentăm mai jos o listă cu simboluri ale reciclării pe care le puteţi vedea pe produsele şi bunurile noastre ambalate, pe care le cumpăraţi. Înţelegerea acestor simboluri vă poate ajuta să alegeţi cea mai bună opţiune de reciclare:

Reciclarea sticlei

Acest simbol de reciclare indică că un produs din sticlă poate fi reciclat intr-un container de reciclare al sticlelor, de îndată ce este spălat.

2

Punctul Verde

Acesta este un simbol înregistrat al comerţului European pe care producătorii şi furnizorii îl includ pe ambalajele lor, indicându-le consumatorilor ca ei au contribuit financiar la reciclarea ambalajelor acelor produse. Acesta nu inseamnă că ambalajul este reciclabil.

2

Reciclarea aluminiului

Acest simbol al reciclării indică faptul că ambalajul de aluminiu poate fi reciclat.

2

Reciclarea oţelului

Acest simbol al reciclării indică faptul că ambalajul de oţel poate fi reciclat.

2

Mobius Loop

Acest simbol al reciclării indică faptul că ambalajul produsului poate fi reciclat. Aceasta nu înseamnă că este acceptat automat în toate sistemele de reciclare. Uneori acest simbol este folosit alături de o cifră x% în mijloc care este folosită pentru a arăta că ambalajul conţine x% material reciclabil.

2

Reciclarea hârtiei

Acest simbol arată că hârtia sau cartonul a fost produs are cel puţin 75% hârtie reciclată în componenţă, sau carton reciclat, sau un amestec din amândouă. Nicio cotă parte din procentul de 75% nu conţine hârtie produsă din materie lemnoasă de prima mână.

2

Reciclarea lemnului

Acest simbol al reciclării arata ca produsul contine lemn din paduri supravegheate în mod continuu şi este certificat independent potrivit regulilor Consililului Administratorilor Forestieri.

2

Omul ordonat

Dispenseaza-te de acest produs cu grija şi rational. Nu imprastia gunoi.

 2222222

Reciclarea materialului plastic

Simbolurile prezentate mai jos pot fi utilizate pentru identificarea diferitelor tipuri de material plastic. Cele mai multe dintre statiile de reciclare vor accepta peturile PET şi HDPE. Altele pot prelua peturile LDPE curate. Va rugam să verificati cu colectorul local pentru a vedea ce tipuri de material plastic sunt acceptate pentru reciclare.

Last modified onMiercuri, 03 Iunie 2015 13:26

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Log in